Bios Wood Total

Stabilizator si insecto-fungicid, Bios Wood Total, reprezinta solutia pentru tratamentul aplicat pe lemn si beton.

Citiți mai mult
295,00 LEI (inclusiv TVA)
Greutate
  • 1L
  • 2L
  • 3L
  • 5L
  • 10L
  • 200L
In stoc
Cod SKU:
BWT
Descriere

Stabilizator si insecto-fungicid, Bios Wood Total, reprezinta solutia pentru tratamentul aplicat pe lemn si beton.


Aplicatia pentru lemn are in vedere lemnul interior si lemnul exterior

Bios Wood Total aplicat pe lemnul interior va genera doua calitati permanente pe care lemnul le va incorpora: lemul devine stabil, nu mai crapa si nu se mai deformeaza, oferind astfel sansa unui lemn sanatos ale carui finisaje raman intacte pentru ca lemnul ramane intact. O a doua calitate este aceia ca lemnul tratat cu Bios Wood Total va deveni un lemn permanent protejat impotriva bolilor acestuia: caria, mucegaiul, ciuperca.

In industria mobilei, in atelierele de tamplarie, utilizarea produsului Bios Wood Total va genera un plus de calitate prin faptul ca din interior in exterior lemnul nu va mai transmite tensiuni care sa genereze crapaturi, fisuri, deformari. Aplicat pe podele, deckuri, parchet masiv, lemnul va fi protejat. In aplicatiile pe care le-am avut pana acum cu lemnul Bios Wood Total, experienta ne demonstreaza ca grinzile din interiorul mansardelor si in general lemnul de interior nu se mai deformeaza.

Bios Wood Total aplicat pe lemnul exterior este o aplicatie identica cu cea pentru aplicatia pe lemnul interior dar tratamentul de stabilizare trebuie sa fie insotit si de un al doilea produs, Nano Protect® pentru lemn. Inainte de va descrie si acest produs incredibil cu proprietati unice pentru lemn, trebuie sa justificam nevoia celui de-al doilea produs. Asa cum va spuneam mai devreme lemnul tratat cu Bios Wood Total devine un lemn stabilizat din interior in exterior. Practic Bios Wood Total intra intr-o legatura catalitica cu hidroxilul de apa gasit in lemn pe care il transforma practic din lichid in solid, trecand prin stadii intermediare. Acest lucru face ca acolo unde se afla apa sa apara ca un fel de dop sau pelicula de impermeabilizare solida. Acest fenomen nu face, in schimb, sa apara fenomenul de sigilare a porilor. Umiditate exterioara este in mod evident lasata sa patrunda. Acest lucru poate duce, in special pe timpul iernii la crapari ale lemnului.

Astfel necesitatea utilizarii produsului Nano Protect® pentru lemn devine obligatorie pentru stabilizarea lemnului expus la exterior. Nano Protect® pentru lemn este un produs hidrofob, rezistent UV si permanent, care are ca scop utilizat in aceasta aplicatie acoperirea porilor lemnului impotriva patrunderii umiditatii. Nu am sa intru in amanunte referitor la Nano Protect®pentru lemn intrucat acesta este un produs tratat separat despre care merita sa aflati mai multe.

Aplicatia pentru beton

Aplicatia pentru beton a produsului Bios Wood Total are o actiune mult mai vizibila decat in cazul lemnului. Acest produs fantastic rezolva problemele de infiltratie din subsoluri sau de oriunde umiditatea patrunde prin zidarie. Indiferent ca betonul nu a fost bine vibrat, a segregat si infiltratiile si-au facut aparitia, pulverizarea cu presiune pe zona afectata si umeda va genera acelasi efect de de impermeabilizare interioara iar reactia catalitica cu apa va avea loc, transformand umiditatea intro “pleura”impermeabila.

Bios Wood Total vine cu o inovatie in domeniul aplicarii produselor de hidroizolatie a subsolurilor sau zonelor inundabile: hidroizolatie prin impermeabilizare in interiorul suprafetei betonate.

Toate solutiile de hidroizolatie oferite pana acum pentru subsoluri vin cu unica aplicatie, anume strat epoxidic, care nu se desprinde de support in orice conditii. Dar ce nevoie mai ei de stratul epoxidic superficial daca in interior betonul este erodat iar infiltratiile ocolesc acoperirea epoxidica gasind alte zone de infiltratie? In primul rand ar trebui gasita solutia limitarii infiltratiilor la nivelul grosimii suportului din beton si ulterior, daca se mai considera necesar, aplicarea unui strat preventiv epoxidic. Solutia de hidroizolare in profunzime se numeste Bios Wood Total iar aplicarea se recomanda a se face prin pulverizare cu orice pulverizator dar de preferat pulverizare cu airless.

Citiți mai mult
Detalii produs
BWT
Recenzii
Fără comentarii

Contul meu

Meniu

Crează-ți un cont gratuit pentru a-ți salva articolele favorite.

Inregistreaza-te