Tratamente carii lemn si constructii din lemn

Casele din lemn sau orice alta constructie care utilizeaza acest material poseda un aspect deosebit si o utilitate pe masura. Utilizarea lemnului pentru a ridica anumite constructii prezinta nenumarate avantaje, tocmai din aceasta cauza este preferat in defavoarea altor materiale. Insa, pe cat de frumoasa este o casa din lemn, exista posibilitatea aparitiei anumitor probleme care pot duce la efecte devastatoare in timp si care pot periclita siguranta constructiei in cauza. Lemnul este un material flexibil, destul de usor de folosit, insa, din pacate are un inamic de temut ce intervine pana cand se ajunge la distrugerea fibrei lemnului. Acestea sunt cariile, un tip de daunatori care ataca agresiv si aduc mari pagube.

Mai exact, cariile lemnului pot fi caracterizate drept insecte xilofage care distrug lemnul  prin actiunea larvelor care sapa canale pentru adapost si hrana. Conditiile de frig si umezeala sunt ideale pentru inmultirea acestora, preferate fiind casele din lemn nu foarte recent construite. Identificarea cariilor din lemn se face foarte simplu: daca observati rumegus fin in jurul galeriilor de zbor si in preajma obiectului din lemn tot timpul, atunci cu siguranta casa voastra din lemn poseda un astfel de atac. De asemenea, existenta unor galerii de zbor este un alt semn care va ajuta sa identificati problema.

O lunga perioada de timp s-a perpetuat conceptia gresita conform careia nu este nevoie de tratarea lemnului, deoarece acest lucru ar insemna o investitie suplimentara intr-un lucru care poate sa reziste si netratat. Casele din lemn chiar necesita astfel de tratamente pentru a preveni aparitia si instalarea cariilor de lemn. Insa, acest motiv nu este suficient. Este bine sa cunoasteti faptul ca lemnul cumparat poate fi infestat la nivel de larva, de asemenea lemnul netratat introdus in casa asigura un mediu ideal pentru dezvoltarea cariilor, care ajung la maturitate abia dupa trei ani, fapt care va va determina sa transformati casa din lemn abia construita intr-un adevarat santier pentru a putea elimina cariile din lemn. Tratand lemnul, veti preveni mucegaiul si cariile.

Din fericire, astazi exista numeroase solutii care ar putea sa va ajute sa scapati de cariile din lemn, daca aveti o casa construita din lemn. Datorita tehnologiei si cercetarilor in domeniu, au fost descoperite si promovate nenumarate solutii demne de luat in calcul. Una dintre acestea este Bios Wood Total, un produs, mai exact o substanta biologica cu o formula unica, deoarece utilizeaza penetrarea lemnului, a fibrei acestuia comparativ cu celelalte solutii care ofera cel mult o pelicula de tratament. 

Principiul dupa care Bios Wood Total functioneaza este unul simplu si poate fi aplicat cu succes pentru orice casa din lemn indiferent de marimea avuta. Deoarece patrunde cu rapiditate in fibra lemnului, acesta nu va mai avea posibilitatea de a se contracta sau dilata, adica nu va mai absorbi sau elibera umiditate, fapt care duce la eliminarea riscului aparitiei atacurilor cu carii de lemn. Cu ajutorul acestui produs lemnul va fi in totalitate stabil si nu va mai crapa, aceste caracteristici mentinandu-se pana la dorinta proprietarului de a schimba design-ul casei.